Selecteer uw regio

Meer informatie

Informatie
Prijzen en vergelijken
Doos met sticker

Hoe goedkoop verhuizen?

Natuurlijk wilt u zo min mogelijk geld kwijt zijn aan uw verhuizing. Zelfs wanneer u uw spullen wel door een professionele verhuizer laat verhuizen is het gelukkig mogelijk om goedkoop te verhuizen. Er zijn dingen die u kunt doen om de uiteindelijke kosten niet te hoog te laten oplopen.

Bijna elk verhuisbedrijf biedt de mogelijkheid al uw spullen voor u in- en uit te pakken. Dit kunt u natuurlijk ook zelf doen, het kost alleen meer tijd. Dozen hoeven niet duur te zijn. Deze kunt u dan wel huren van het verhuisbedrijf of u gebruikt tweedehands dozen van iemand die al een keer verhuisd is.

Wanneer u besluit dat u toch niet alles zelf wilt inpakken kan het wel handig zijn om grote meubels al zelf uit elkaar te halen. Dit is geen moeilijk werk, maar kost vaak wel veel tijd die u weer moet betalen aan het verhuisbedrijf.

Bedenk van tevoren goed wat u wel en niet mee wilt nemen. Het is zonde om veel spullen mee te nemen die u bij aankomst toch besluit weg te gooien omdat er geen plek voor is, maar die wel duur zijn om te verhuizen.

Het scheelt een stuk wanneer u kleine dingen alvast zelf verhuist. Voordat u verhuist bezoekt u vast al regelmatig uw nieuwe huis om dingen te regelen en na te denken over de inrichting. Het helpt wanneer u tijdens al deze bezoekjes elke keer alvast wat spullen meeneemt. Dat bespaart veel plaats in de verhuiswagen en zorgt er misschien voor dat u een minder grote verhuiswagen nodig heeft. Het is natuurlijk zonde om spullen te laten verhuizen die u makkelijk zelf had kunnen vervoeren.

Sommige verhuisbedrijven bieden de mogelijkheid om zelf mee te werken aan uw verhuizing om zo goedkoper te verhuizen. U huurt bijvoorbeeld een verhuizer en wat handige materialen, maar u helpt zelf ook mee met het in- en uitladen. U betaalt dan een vooraf afgesproken uurtarief, dus hoe meer u zelf doet, hoe goedkoper u verhuist.